L’any 2021 ens vam unir a un projecte innovador i apassionant liderat per Ocean Ecoestructures.

El seu producte estrella son els Bio Boosting System o BBS, dissenyen i implementen sistemes de regeneració de la biodiversitat mitjançant innovacions científiques de darrera generació. Transformant estructures marines i espais marins degradats en instruments de regeneració ambiental, recuperant els microecosistemes.

Els BBS son estructures marines fabricades en carbonat càlcic i material natural com el corall. Amb la tecnología LIFESKIN, que permet mimetiza la natura creant ecosistemes reals. Una de les principals aplicacions es a les Marinas.

Els beneficis que aporta passen per la recuperació de la biodiversitat així com la reducció de l’impacte ambiental de l’activitat portuària.

Aquestes imatges son de la revisió més recent al Port Marina Palamós, ja tenim els nostres primers habitants!

A les fotografíes pots veure:

Un nudibranqui, una «babosa de mar» de la especie Cratena Peregrina. S’alimenta dels hidrozoos que están creixent a sobre de les estructures. El podem considerar un habitant de la zona on es troba i s’han trobat en grans densitats al sistemes BBS.

L’alga es una alga bruna Dictyota dichotoma, abundant a la nostra costa.

El peix es un Parablennius pilicornis, un peix de roca molt comú en aigües poc profundes. Un organisme molt territorial, trobat a tots els BBS. Con atrevits i curiosos per això es tan fàcil fotografiarlos d’aprop.

El petitó es un individu tan jove que encanra no es pot identificar. Per la seva forma de nada i trets sembla que podría ser un exemplar emparentat amb les llagostes. Els trobem dins la caixa interior dels BBS, segurament buscant refugi segur.

Des de fa molt anys el Port Marina Palamós treballa per la preservació de les aigües abrigades. Aquest port es va començar a construir al 1990 en una zona degradada per activitats industrials anteriors. Des de un principi es va donar importancia i es varen fer accions per tal d’evaluar l’impacte de les aigües abrigades en la flora i la fauna de la dàrsena. Programant activitats com neteges del fons del port🧼⚓️ i de seguiment i evaluació del estat de la flora i fauna🦐🐟.

Seguiu a Ocean Ecoestructures a Instagram